Ankara Büyükşehir Belediyesi ve iki bakanlıktan 139 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklarda 139 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında "ByLock" telefon programı kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Savcılık tarafından ayrıca 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığı eski personeli olmak üzere 60 kişi için de gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri belirtiliyor. 

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği ifade ediliyor.  

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski çalışanı 60 kişi hakkındaki gözaltı gerekçesinde de, ‘bylock’ kullanılması yer aldı.  

Kategoriler

Güncel Gündem


Yazar Hakkında