Koruma saldırısı iş forumunu iptal ettirdi

Los Angeles Bölgesi Ticaret Odası, Türkiye iş forumunu iptal ettiğini duyurdu.

25 Mayıs Perşembe günü başlaması planlanan etkinlik, 16 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Washington'daki büyükelçilik konutu önünde yaşanan koruma şiddetine ilişkin Los Angeles Kent Konseyi üyesi Paul Krekorian’ın itirazı üzerine iptal edildi.

Los Angeles Valisi Eric Garcetti’ye bağlı ulusarası ticaret bürosunun da eş sponsorluğunda yapılması düşünülen iş forumunda, inşaat, mühendislik, hava sanayi, tekstil, imalat ve finans sektörlerinde Türkiye’de önde gelen on iki firmanın yöneticileriyle bir yuvarlak masa toplantısı yapılması planlanıyordu. İptal kararına ilişkin 22 Mayıs Pazartesi günü Los Angeles Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, “Bu kararı aldık çünkü söz konusu toplantıyı yapmanın ne ticaret odası üyelerinin ne de Türkiye’den gelen heyetin çıkarına olduğuna kanaat getirdik” dendi.

Bugüne kadar kent konseyine seçilen ilk Amerikalı Ermeni olan Kerkorian, “Los Angeles Ticaret Odası’na talebime karşılık verip sorumlu davranarak Los Angeles Türkiye İş Forumu’nu iptal ettikleri için teşekkür ediyorum. Amerika vatandaşlarının barışçıl gösterilerine Türkiyeli emniyet yetkililerinin yaptığı saldırı kınanması gereken ve ülkemiz yasalarını ihlal eden bir davranıştı. Şehrimizin sınırları içindeki herkes tarafından savunulması gereken insan haklarının, bu büyük şehirdeki iş camiası tarafından da tanınıyor olması, onların vizyonu ve vicdanı açısında da övülesidir” dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya



Yazar Hakkında