Hampartsum Surp Pırgiç’te kutlandı

Surp Pırgiç Hastanesi’nin kuruluşunun 185. yıl dönümünü ve Hampartsum yortusu 25 Mayıs Perşembe günü kutlandı.

Değabah Vekili Episkopos Sahak Maşalyan başkanlığında düzenlenen Hampartsum yemeğine Surp Pırgiç Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Vakıflar Meclisi Üyesi ve Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Karadeniz Ekonomi İşbirliği Ermenistan Daimi Temsilcisi Arsen Avakyan ve İgor Mardirosyan, hastane doktorları, patrikhaneye bağlı ruhanilerin yanı sıra, toplumun önde gelen hayırseverleri, vakıf başkanları ve davetliler katıldı. 

Yemekte Surp Pırgıç Hastanesi Vakfı ve VADİP  Başkanı Bedros Şirinoğlu, patrik seçiminde gelinen aşamayı özetlerken, Episkopos Sahak Maşalyan ise Değabah Karekin Bekçiyan’ın mesajını okudu. 

Şirinoğlu: Derin bir nefes aldık

Şirinoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere dün derin bir nefes aldık, sayın Cumhurbaşkanı ve devlet büyükleriyle yaptığımız görüşmeyle Karekin sırpazan devlet tarafından değabah olarak kabul edildi. Bundan sonra ümit ederiz ki cemaatimizde köklü değişiklikler vuku kalacaktır. İnşallah ilerleyen günlerde 86. Patriğimizi seçeceğiz.

Ben buradan 10 sene boyunca görev yapmış Aram Sırpazan’a da çok teşekkür ediyorum. Hatasız kul olmaz hataları da elbette olmuştur kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Bedros Şirinoğlu konuşmasında hastanenin bilançosunu da açıkladı. Şirinoğlu vakfın gelir ve gider tablosunu açıkladıktan sonra hastanenin kasasında 62 Milyon TL olduğunu belirtti. Şirinoğlu aynı zamanda vakfın inşaatları hakkında da bilgiler verdi. Kadıköy Moda’daki binanın inşaatın bittiğini belirten Şirinoğlu, Ümraniye, Eşref Efendi, Dikiciyan Apartmanı’nın da inşaat çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Konuşmaların ardından Bedros Şirinoğlu ve Hastanenin 2. Başkanı Herman Baliyan, Nişan Yaubyan ve hastanenin eczacısı  Makruhi Çilingiroğlu’ne teşekkür plaketi verdiler.  Önümüzdeki günlerde Çilingiroğlu’nun başhekim yardımcılığı görevine getirileceğini açıkladı. 

Değabah’ın mesajı okundu 

Bedros Şirinoğlu’nun konuşması bittikten sonra Değabah Vekili Episkopos Sahak Maşalyan, Değabah Karekin Bekçiyan’ın mesajını okudu. Mesaj okunduktan sonra davetlilerin büyük çoğunluğu mesajı ayakta alkışladı.

Değabah Karekin Bekçiyan’ın Şirinoğlu’na ve Ermeni toplumuna hitaben gönderidği gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“Patriklik seçimi süreciyle ilgili hükümetin olumlu bir gelişme için olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Bu vesileyle  Aram Sırpazan’ın da bu sürece olumlu baktığını ve dayanışma içerisinde olacağını  öğrendim.

Devlet yetkililerine ve size derin teşekkürlerimi bildiririm. Bu sürecin gerçekleşmesinde katkılarınızın ve cemaat içerisindeki genel projelerin gerçekleşmesi için yaptığınız katkılar ve çabanız inkar edilemez. Rab sizi kutsasın. Yaptığınız işler gözünde lütuf bulsun.

Bu yazı vesilesiyle İstanbul’daki imanlı halkımızı, seçimlerin gerçekleşmesi için gösterdikleri cesur tavırlarından dolayı tebrik ediyor, tüm herkese iyi dileklerimi sunuyor ve Rab tamamına erdirsin diye dua ediyorum. “ 

 

 

 

Kategoriler

Toplum Vakıflar Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.