Yıldırım: Rakka operasyonu tehdit oluşturursa gereken yapılır

Binali Yıldırım, bugün koalisyon güçleri destekli DSG’nin Rakka Operasyonu’yla ilgili konuştu, “Rakka operasyonu Türkiye için tehdit oluşturursa gereken cevap verilir” dedi.

AKP grup toplantısında konuşan Binali Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD'in Suriye'deki fiili başkenti konumunda olan Rakka kentini IŞİD'den geri almak için başlattığı operasyona istinaden Türkiye için bölgede bir tehdit oluştuğu takdirde Ankara'nın gerekeni yapacağını söyledi.

Yıldırım "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz" dedi.

Yıldırım Türkiye'nin ikazlarına rağmen müttefiki ABD'nin "terör gruplarıyla başka bir terör grubunu yok etme" yoluna gittiğini söyledi. 

ABD destekli DSG'nin Rakka kentinin doğu mahallelerine ve kentin kuzeyindeki askeri üsse yönelik taarruz başlattığı bildirildi. Suriye'deki iç savaşı sahadaki kaynaklarından izleyen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nün başında bulunan Rami Abdulrahman, "Operasyon bugün sabaha karşı başladı" dedi. 

“Hükümetin diplomatik temasları başladı”

Yedi Körfez ülkesinin Katar’la ilişkilerini kesme kararına da değinen Yıldırım, “Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Bölgemizin barış ve istikrara ihtiyacı olduğu bir dönemde stratejik işbirliğimiz olan körfez işbirliği konseyi üyelerinin kendi aralarında yaşanan sorunlara diyalogla sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz. Hükümetimiz ilgili ülkeler nezdinde ve diğer ülkeler nezdinde diplomatik temasları başlatmış bulunuyor.” dedi. 

"Zeytin mi daha önemli, yapılacak tesis mi?"

Zeytinlik alanlarda tesis yapılmasının önünü açan ve bugün meclis’e gelen yasa değişikliğiyle de ilgili konuşan Yıldırım, “...sanayi bölgesindeki zeytin alanlarını üç kilometre yakınına kadar asla hiçbir tesis yapılmayacak. Ancak üç kilometre daha fazla mesafede yapılabilecek. Bu kurula gelecek, değerlendirme yapılacak. Müspet bir karar çıkarsa bakanlığa gidecek. Kamu yararını sağlayan şeyleri yapmalıyız. Zeytin mi daha önemli, yapılacak tesis mi daha önemli Türkiye'nin geleceği açısından. Bir kaşık suda fırtına koparmamak lazım. Muhalefetin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” dedi. 

Yıldırım, önümüzdeki hafta ‘180 günlük eylem planının’ kamuoyuyla paylaşılacağını, iç tüzükle ilgili adımların atılacağını söyledi.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında