Bomontiada’da açık hava keyfi

Bomontiada, yaz aylarında ‘Avluda Caz’ konserleri, TV+ ile ‘Açık Havada Başka Sinema’ film gösterimleri, Babylon@avlu konserleri ve ‘Fête de la Musique’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Çocukluğumuzda, özellikle adalarda yazın gelmesini dört gözle bekler, derme çatma açık hava sineması açılınca, toprak zemine dizilmiş, bir bacağı diğerlerinden kısa tahta iskemlelerde oturup gazozlarımızı yudumlayarak, sezonun gözde filmlerini izlemenin keyfine varırdık. Küçük çocuklar film başladıktan yarım saat sonra annelerinin kucağında uyuyakalır, babalar seans bitiminde minikleri sırtlarında eve kadar taşırlardı. Güzel günler, güzel anılar... Bu sinema keyfini özleyenlere bir müjdem var. 

Bomontiada, yaz aylarında ‘Avluda Caz’ konserleri, TV+ ile ‘Açık Havada Başka Sinema’ film gösterimleri, Babylon@avlu konserleri ve ‘Fête de la Musique’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 31 Mayıs - 16 Ağustos arasında her Çarşamba Bomontiada’da film gösterimleri olacak. Nick Cave’in ‘Skeleton Tree’ albümünün doğumunu belgeleyen ‘One More Time with Feelings’ adlı filmiyle başlayacak olan gösterimler, David Lynch'in zihnine doğru bir yolculuğun anlatıldığı ‘David Lynch: The Art Life’ ile devam edecek. En iyi film ödülü dahil üç dalda Oscar alan ‘Moonlight’, Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülü alan ‘Captain Fantastic’, karanlık ve naif tarzıyla her yaştan izleyiciye hitap eden ‘My Life as a Zucchini’, Jim Jarmusch imzalı Altın Palmiye adayı ‘Paterson’, The Beatles’ın 1962-1966 arasındaki 1000 günlük dünya turnesini konu alan ‘The Beatles: 8 Days a Week’, Gael Garcia Bernal ve Pablo Larrain’in ‘Neruda’sı ve I. Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da küçük bir kasabada geçen François Ozon imzalı ‘Frantz’ yer alıyor. TV+ ile Açık Havada Başka Sinema, Macar yönetmen Ildiko Enyedi’nin 18 yıl aradan sonra çektiği ilk film ‘On Body and Soul’ ile sona erecek.

Bu yoğun sinema programının yanı sıra, Babylon@avlu kapsamında 24 Haziran’dan itibaren cumartesi akşamları yerel sahnenin gelecek vadeden isimleri Bomontia avlusunda müzikseverlerle buluşacak. Mekân, 14-16 Haziran arasında, birçok ülkede uzun yıllardır kutlanan müzik bayramı ‘Fête de la Musique’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Babylon ve Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında üç gece üst üste 21.30’da yapılacak olan konserlerde 14 Haziran Çarşamba Kolektif İstanbul, 15 Haziran’da La Passe Caravan ve 16 Haziran’da Titi Robin sahne alacak.

Ayrıca 18 Ağustos’a kadar her cuma akşamı ‘Avluda Caz’ kapsamında caz grupları sahne alacak. Aralarında Koç Üniversitesi Orkestrası & Boğaziçi Müzik Kulübü Orkestrası, Uninvited Jazz Band, Flapper Swing’in de bulunduğu grupların vereceği ücretsiz konserler saat 20.30’da başlayacak.

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali etkinliklerinin büyük bir çoğunluğuna bu sene Zorlu PSM Ana Tiyatro ev sahipliği yapacak. 13-23 Haziran arasında yapılacak olan festivalin bir diğer mekânı da, ‘Saraydan Kız Kaçırma’ eserinin sahneleneceği İstanbul Arkeoloji Müzesi olacak. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema


Yazar Hakkında