Sibil ve Andre’den yeni şarkı

Sibil Pektorosoğlu ile The Beautified Project grubunun solisti Andre Simonian’ın son şarkısı ‘Kez em yerkelu’ (Şarkım sen olacaksın) 2 Haziran Cuma günü Yerevan’da dinleyiciyle buluştu.

Şarkı, Ermenistan Diaspora Bakanlığı ve Ermenistan Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ‘100 Yıl Sonra Yanıt’ projesi kapsamında tanıtıldı. Sibil ve Andre, şarkıyı seslendirdikten sonra yaptıkları açıklamada, hemen her ülkede yaşayan Ermenilere, Ermenistan’a dönme çağrısında bulundular. 

Şarkının sözlerini yazan Hasmik Hakhverdyan ise, açıklamasında, bu şarkıyla Ermenilerde ülkelerine dönme isteği uyandırmak istediklerini belirtti: “Her iki sanatçı da diasporada yaşayan Ermeniler. İkisinin de Ermenistan’a yaptıkları ilk ziyaret, hayatlarında belirleyici oldu. Bu şarkı da bir nevi ‘ülkeye dön’ çağrısı niteliği taşıyor.” 

Ermenihaber.am’e konuşan Sibil Pektorosoğlu, Andre Simonian’la 2015’te Türk ve Ermeni müzisyenlerin ortak projesi olan ‘Melodilerin Uyumu’ başlıklı konser vesilesiyle tanıştıklarını, ‘100 Yıl Sonra Yanıt’ projesinin kurucusu, besteci ve söz yazarı Hasmik Hakhverdyan ile ise daha önce de bir çalışma yapmış olduklarını söyledi. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik