Pervin Buldan serbest bırakıldı

Meclis Başkanvekili HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan gözaltına alınmasının ardından ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, gözaltına alınmasının ardından ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Pervin Buldan, kendisine atılı suçlamalara ilişkin “Eğer bunlar suçsa ben bu suçları işlemeye devam edeceğim” dedi.

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır’da kaldığı otelde gözaltına alınan Buldan, Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

Ağrı’da 2009’daki yerel seçimlerin ardından gerçekleştirilen protesto eylemlerinde ve 2011 yılında Ağrı’da 8 Mart ve Newroz’da yaptığı konuşmalar nedeniyle Buldan hakkında Ağrı Terörle Mücadele Şubesi’nin talebiyle Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında SEGBİS yolu ile ifadesi alındı. 

Diyarbakır Valiliği tarafından kendisinin gözaltına alınmadığı yönündeki açıklamalara dikkat çeken Pervin Buldan, “Diyarbakır Valisi’nin yaptığı açıklamayı şiddetle kınıyorum. Valilik benim gözaltına alınmadığımı beyan etmiş. Bu yalan bir beyandır. Arkadaşlarım yanımdaydı, polisler tarafından gözaltına alındım ve adliyeye getirildim” diye konuştu.

“Aynı suçları işlemeye devam edeceğim”

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben hala milletvekiliyim, dokunulmazlığım devam ediyor. Aynı zamanda Meclis Başkanvekiliyim."

“Hakkımda bana istinaden atılan suçlar; birincisi 8 Mart’ta katılmak ve konuşma yapmak, Newroz’a katılmak ve burada konuşmak. Bir diğeri ise Ağrı’da 2009 yerel seçimlerinde konuşma yapmak. Ben bu 3 suçu işledim. Eğer 8 Mart’ta katılmak suç ise ben suçu işledim ve bu suçu işlemeye devam edeceğim."

“Newroz Kürt halkının bayramıdır. Bir Kürt olarak Newroz’a katılırım ve konuşma yaparım. Eğer bu suç olarak görülüyorsa, bu suçu işledim ve işlemeye devam edeceğim."

“Ağrı seçimlerinde protesto eylemlerine katılmak… 2009’da partim seçimleri kazanmıştı ancak yalanla, hileyle, çalarak seçimi elimizden aldılar. Iğdır milletvekili olarak Ağrı seçimlerinin haksız bir şekilde elimizden alınması protestosuna katıldım. Basın açıklamalarına katıldım. Bir partinin belediyeyi kazanmak gibi bir sorumluluğu vardır. Bende elimizden zorla alınan bir belediyeyi geri alabilmek için, açıklamalarda bulundum. Eğer bunlar suç ise işledik.”  

Buldan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında