MİT TIR'ları davası: Enis Berberoğlu tutuklandı

Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar ile CHP'li Enis Berberoğlu'nun birlikte yargılandıkları MİT TIR'ları davasında Berberoğlu hakkında 25 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan "MİT TIR'ları Haberi" için açılan davada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama kararı verildi. 

14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ali İhsan Horasan başkanlığında, Arif Atanan ve Ayçin Saylıküye'den oluşan mahkeme heyeti önce Berberoğlu için müebbet hapis cezası verdi; ardından müebbetten indirimle 25 yıl hapis cezasına karar verildi.  

"Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlaması ile açılan kamu davasında, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan dolayı Berberoğlu'na verilen müebbet hapis, "cezaının failin geleceği üzerindeki olası etkileri" göz önüne alınarak 25 yıla indirildi. 

Mahkeme, CHP milletvekili hakkında ayrıca tutuklama kararı verdi.

DW Türkçe’nin haberine göre karar sonrası adliye koridorunda konuşan Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

Berberoğlu'nun dokunulmazlığı 2016 yılında kaldırılmıştı.

MİT TIR'ları görüntü kayıtlarını yayınlamaktan yargılanan Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün dava dosyalarını ayrılmasına karar verildi.

Gelişme üzerine CHP olağanüstü toplanma kararı aldı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında