Oran: Kendi sebep oldukları haberler için suç duyurusunda bulunacaklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Baskın Oran'ın T24, Agos ve Artıgerçek'te yayımlanan yazısı için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı ve Oran'a hakaret içeren sözler sarfetti. Soylu uzun yılar bilim insanı olarak çalışmalarda bulunmuş Prof. Oran için "Kendisini bilim adamı olarak pazarlamış", "alçak", "uşak" ifadelerini kullandı.

Baskın Oran, kamuoyu önünde dile getirdiği hakaret nedeniyle Soylu'ya dava açacağını söyledi. "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" başlıklı yazısını, basında yer alan haberlerden derlediğini vurgulayan Oran, "Kendilerinin sebep olduğu haberler hakkında suç duyurusunda bulunmuş olacaklar" diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Baskın Oran'ın tamamen alıntılara dayanan yazısı için Twitter'daki kişisel hesabında şu ifadeleri kullanmıştı

Oran Agos'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kürtleri Türklerden kopartan, onların ortak ülkeden umudu yavaş yavaş kesmelerine sebep olan bu olayları unutturmak istiyorlardı, onun için çok korkup öfkelendiler. 
Ama korkunun ecele faydası yok. Tam tersine, hatırlattığım o ayıp olayları okumamış olanlar da okudu şimdi. Hepsi baştan aşağı medyadandır, dipnotlu komple biçimi de artık internette."

Oran'ın yazısını okumak için tıklayın.