Açlık grevinin 111. gününde 111 isimden çağrı: Gülmen ve Özakça ölmesin, çalışma hakları geri verilsin

111 sanatçı ve aydın, açlık grevlerinin 111. gününde olan ve tutuklu bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için gazetelere ilan verdi.

Aralarında Ahmet Ümit, Barış Bıçakçı, Ferzan Özpetek, Hayko Çepkin, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Sıla Gençoğlu, Tanıl Bora, Zuhal Olcay'ın da bulunduğu 111 ismin imza attığı ilan Hürriyet, Cumhuriyet, Evrensel ve Birgün gazetelerinde yayımlandı. 

Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar. 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.”

9 Mart 2017'de açlık grevine başlayan Gülmen ve Özakça, Ankara'da İnsan hakları Heykeli'nin bulunduğu Yüksel Caddesi'nde işlerine iade talebiyle başlattıkları direniş eylemi boyunca defalarca gözaltına alınıp bırakıldılar. En son 22 Mayıs'ta gözaltına alındılar, 23 Mayıs'ta tutuklandılar.



Yazar Hakkında