Dink davası: Birleşen dosyanın ilk duruşması görülecek

Haftaya pazartesi yeniden başlayacak olan Dink davası duruşmalarında Jandarma görevlileri ilk kez Mahkeme’ye çıkmış olacak.

Dink cinayeti davası gelecek hafta devam edecek. Aralarında jandarma görevlilerinin de bulunduğu iddianamenin polis şeflerinin yargılandığı dava ile birleştirilmesinden sonra ilk duruşmalar yapılacak. Hafta boyunca devam edece duruşmalarda Jandarma görevlileri ilk kez Mahkeme’ye çıkmış olacak. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan Savcı Gökalp Kökçü, aralarında bazı Jandarma görevlileri, gazeteciler ve polis memurlarının da bulunduğu soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi Dink cinayetine ilişkin devam eden davayla birleştirilmesi için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermiş ve 30 Mayıs’ta davalar birleştirilmişti. Birleşen davada aralarında eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Albay Ali Öz, Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, Zaman Gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 50 sanık yer alıyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 3-4-6-7 Temmuz tarihlerinde birleşen davanın ilk duruşmalarını yapacak.  

Dink cinayetinde aralarında dönemin polis memurları Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Ahmet İlhan Güler ve Sabri Uzun’un da aralarında bulunduğu 35 sanıklı dava devam ediyordu. Devam eden davada sanık savunmalarını yapmış ardından tanıkların dinlenmesine geçilmişti. Pazartesi duruşma, kabul edilen yeni iddianamenin okunmasıyla devam edecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılık tarafından gönderilen iddianameyi iki kez reddetmiş, savcılık iddianamenin reddedilmesi kararına itiraz etmişti. İtirazı kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin reddedilmesi kararını kaldırmış ve davalar birleştirilmişti.

Mahkeme, iddianameyi karşı Adalet Bakanlığı’na başvurmuş, iddianamenin kabul edilmesi kararının kaldırılmasını istemişti.

 

Kategoriler

Güncel Dink Davası

Etiketler

Dink davası


Yazar Hakkında