Semerciyan’da şampiyon Bezciyan

Her yıl Ermeni okullarından yetişenler dernekleri arasında düzenlenen Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası’nın bu yılki şampiyonu belli oldu.

Turnuva sorunlu bir şekilde başlamış, Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği turnuva heyeti tarafından belirlenen lisanslı oyuncu kotasıyla ilgili yaşadığı anlaşmazlıktan ötürü turnuvadan çekilme kararı almıştı. Bu yıl 28.’si düzenlenen turnuvada Bezciyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği şampiyon oldu. 

22 Haziran Perşembe akşamı Dadyan Okulu Yetkin Berberoğlu Spor Salonu’nda yapılan final maçlarında Feriköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği ile Karagözyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği arasında üçüncülük maçı yapıldı. Karşılaşmayı 63-53’lük skorla kazanan Feriköy, üçüncülük kupasını kazandı. Bezciyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği ile Levon Vartuhyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği arasında yapılan şampiyonluk karşılaşmasında ise Bezciyan Levon Vartuhyan’ı 68-57 mağlup ederek şampiyon oldu.

Turnuvada bireysel ödüller de verildi. Turnuvanın Aramyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği oyuncusu Burak Kuyumcu, beş maçta takımına toplam 120 sayı kazandırarak sayı kralı ödülünü alırken, ‘en genç yetenek’ ödülüne Sasun Avedikoğlu ve Sasun Yıldırım, ‘en centilmen takım’ ödülüne Bezciyan Derneği layık görüldü. 

Kategoriler

Toplum Spor Gençler



Yazar Hakkında