Demirtaş'tan Adalet Yürüyüşü açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Adalet Yürüyüşü"nün, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’ne kadar sürmesi yönünde bir talebi olmadığını iletti. Demirtaş, "Yürüyüşün sözde değil pratikte de herkes için adalet sağlamaya evrilmesini önemsediğini" belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, partisinin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın Adalet Yürüyüşü hakkında “Benim Edirne’ye yürünmesi yönünde bir talebim yok” ifadesini kullandığını aktardı. 

Bugün 19. gününe giren Adalat Yürüyüşü’yle ilgili Demirtaş’ın mesajını ileten Yıldırım, Gazete DuvaR’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Selahattin Bey meselenin Edirne’ye yürüme meselesi olmadığını, yürüyüşün tüm muhalif kesimleri buluşturmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi. Meselenin kendisinin tutukluluk hali ve mağduriyetinin ortadan kaldırılmasının ötesinde bir ‘adalet ihtiyacı’ olduğunu ifade ediyor ve bunun için yürüyüşün sözde değil pratikte de herkes için adalet sağlamaya evrilmesini önemsediğini belirtiyor.”

“Muğlak söylemlerin önüne geçilmesi gerekli”

“Selahattin Bey, toplumsal dinamiklerin bir arada ülkeyi düzlüğe çıkarma çabasının önemli olduğunu, muğlak söylemlerin ötesine geçilmesi ve toplumsal muhalefetin süreklileştirilmesi gerekliliğine işaret ediyor.”

Yıldırım son olarak, “Selahattin Bey, toplumsal dinamiklerin bir arada ülkeyi düzlüğe çıkarma çabasının önemli olduğunu, muğlak söylemlerin ötesine geçilmesi ve toplumsal muhalefetin süreklileştirilmesi gerekliliğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

HDP’nin destek ziyareti bugün 

"Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Saruhan Oluç, Sezai Temelli,  MYK üyelerimiz Beyza Üstün, Murat Mıhçı, Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, milletvekillerimiz Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Ahmet Türk; yarın (3 Temmuz Pazartesi) Adalet Yürüyüşüne destek ziyaretinde bulunacaklardır. Heyetimiz saat 14:00'te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacaktır."


Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında