Hrant'ın Arkadaşları: Adalet talebinin yükseldiği zamanlardayız

Dink cinayeti davası Çağlayan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bugün başlayan ve 4,6,7 Temmuz tarihlerinde de devam edecek olan duruşma öncesi Hrant’ın Arkadaşları adalet taleplerini yineledi.

Kamu görevlilerinin yargılandığı davaya, aralarında bazı Jandarma görevlileri, gazeteciler ve polis memurlarının da bulunduğu yeni iddianame de eklendi. Bugün başlayan duruşmada Jandarma görevlileri ilk kez Mahkeme’ye çıkmış olacak. 

Birleşen davada aralarında eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Albay Ali Öz, Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, Zaman Gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 50 sanık yer alıyor. 

Bugün başlayan duruşma öncesinde, Hrant’ın Arkadaşları Çağlayan C Kapısı önünde bir açıklama yapıtı.  

Grup adına konuşan Bülent Aydın, ‘Tüm Türkiye’de adalet talebinin yükseldiği zamanlardayız” dedi. 

Aydın şunları söyledi: 

“2 Temmuz 2007’de yani bundan 10 yıl önce bu dava başladı. Hala bu cinayetin gerçek sorumluları hakim karşısına çıkarılmış değil, yargılanmış değil.

Dava bir anlamda yeniden başlıyor. Adalet talebi devam ediyor. Tüm Türkiye'de adalet talebinin yükseldiği zamanlardayız. 

Biz bugüne kadar adalet nöbetinde tekrarladığımız gibi bu cinayetin tüm ortakları hakim karşısına çıkarılana, sorumlu kamu görevlileri yargılanana kadar bu davanın takipçisiyiz. O nedenle bir kez daha diyoruz ki biz bitti demeden bu dava bitmez.”

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında