Rus yetkili Ermenistanla ilişkileri güçlendirmek üzere Sarkisyan'la görüştü

Ermenistan lideri, Rusya yetkilisinin ziyaretinin Rusya – Ermenistan ilişkilerini ve işbirliğini daha da güçlendirmek üzere ve verimli toplantılara vesile olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasına göre, Sarkisyan Rus yetkiliye Ermenistan’ın Rusya ile olan stratejik ortaklığını ilerletmek ve bu yönde adımlar atmak istediğini söyledi. Sarkisyan bütün bu konuların üst düzey toplantılarda tartışıldığını ifade etti.

Rusya Federal İşbirliği Ajansı Başkanı Karoseviç karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinde sadece siyasi ve ekonomik değil aynı zamanda kültür, eğitim ve toplumsal alanlardaki işbirliğinin de rol almasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Karoseviç, Ermenistan ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesi için azami gayreti sarf edeceğini belirtti.

Rusya Başkanı’nın Federal İşbirliği Ajansı özel temsilcisi Kosaçev ise Ermenistan’ı ve Ermenistan halkını çok yakın dost olarak gördüklerini, karşılıklı saygı ve dostluk temellerine dayanan bu üst düzey ortaklığın, devam eden işbirliğinin yüksek potansiyelini ortaya koyduğunu söyledi.

Rus yetkililer gezi dâhilinde Ermenistan’da üst düzey yetkililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüşecek.

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan