Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına operasyon

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi'nden biri profesör sekiz kişi, Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Doç. Dr. Koray Çalışkan da gözaltında.

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Boğaziçi Üniversitesi'nden biri profesör sekiz kişi ile Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun Fethullah Gülen Cemaati üyelerinin haberleşmek için kullandığı iddia edilen "Bylock" adlı cep telefonu uygulamasının kullanıcıları olduğu öne sürülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nden gözaltına alınanlar arasında Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Çalışkan da bulunuyor. Çalışkan sabah saatlerinde İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

Çalışkan'ın gözaltına alındığını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı Twitter üzerinden duyurdu.

Salıcı, kendi hesabından paylaştığı mesajda, "Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi!" dedi.

Kategoriler

Güncel