TUMO robot yarışmasından bronz madalya ile döndü

Washington DC`de gerçekleştirilen “First Global Challenge” adını taşıyan ilk uluslararası robot yarışmasından Ermenistanlı gençler bronz madalya ile döndü.

163 ülkenin katıldığı yarışmada Ermenistan’ı temsil eden TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi’nin genç takımı üçüncülüğü elde etti.

16-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmanın birincisi Avrupa takımı (Team Europe) olurken, ikinci sırayı Polonyalı gençler aldı.

“First Global Challenge” yarışmasına TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi’den yaşları 15-18 arasındaki öğrenciler katıldı. Başarılı  takımın kaptanı Levon Balagözyan, diğer yarışmacılar ise Lilit Tarumyan, Maria Ter-Minasyan, Aşot Tarumyan, Tigran Sahakyan, Davit Hovhannisyan ve Aram Madantsyan oldu.

Ermenistan’daki Amerikan Büyükelçiliği Ermeni gençleri tebrik ettiği açıklamasında “Bravo Ermenistan takımı! Gelecek bu çalışkan ve her gün öğrenme aşkı ile dolan parlak nesil ile gelecek” dedi.

2011’de Yerevan’da kurulan TUMO dünyanın ilgisini gittikçe daha çok çekiyor. CNN, Euronews gibi yabancı haber kanallarında ve birçok bilimsel mecrada adından söz ettiren TUMO, Lübnan, Moskova, Tiflis’te benzer merkezler kurmak isteyenlerden davetler alıyor. TUMO, gençlerin yaratıcılığını destekleyen özgür bir atmosfer sunuyor. Masaların ve oturma düzeneklerinin tamamının tekerlekler üzerinde, hareketli olarak tasarlandığı merkezde, yeni çağı özgü digital ve teknolojik atölye çalışmaları dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlar tarafından, gönüllü olarak gerçekleştiriliyor. Ermenistan’da İngilizce eğitimi destekleyen kurumlardan biri olan TUMO sayesinde, merkezde eğitim gören öğrenciler, dünyaya entegre olma şansını yakalayabiliyor. TUMO uzun süredir Türkiye Ermeni gençlere de kapılarını açıyor.

Etiketler

TUMO


Yazar Hakkında