Türkiye-Ermenstan Burs Programı'na başvurular başladı

Hrant Dink Vakfı’nın, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla devam ettirdiği Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nın yeni dönemine başvurular başladı.

Hrant Dink Vakfı’nın, Birleşik Krallık Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi işbirliğiyle devam ettirdiği Burs Programı kapsamında 2017-2018 döneminde, Ermenistan ve Türkiye'den toplam 10 profesyonele, dört ile sekiz ay arasında yaşama ve ev sahibi kuruluş bünyesinde çalışma imkanı verilecek.   

Burs Programı, iki komşu ülke arasında kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan kademi, araştırma merkezleri, sivil toplum, girişimcilik, basın, iletişim, kültür-sanat, mimarlık, tasarım, mutfak sanatları, çeviri-dil eğitimi, hukuk, sağlık hizmetleri ve tıp alanlarındaki faaliyetleri destekleyecek. 

Türkiye’den 37, Ermenistan’dan 33 farklı ev sahibi kuruluş, burs programı kapsamında profesyonelleri ağırlayacak; fakat kendi proje fikrilerini komşu ülkede hayata geçirmek isteyen adaylar da programa başvurabilecek.

Kimler başvurabilir? 

*Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyen ve bağımsız araştırmacılar
*Sivil toplum çalışanları
*Gazeteciler, muhabir ve foto-muhabirler
*Fotoğrafçılar, sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar, aşçılar
*Yazarlar, çevirmenler
*Hukuk ve halkla ilişkiler uzmanları
*Kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen bütün adaylar

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında