HDP'den 'nöbete ses verin' çağrısı

HDP’nin dün Diyarbakır’ın Ekin Ceren Parkı’ndaki grup toplantısıyla başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti 2. gününe girdi. Fakat park polis tarafından abluka altına alınmış durumda, vekillerden ve bazı parti yöneticilerinden başka nöbete kimse katılamıyor.

HDP dün Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkı’ndaki grup toplantısıyla başlattı. Ancak halkın katılmasına polis izin vermedi. Parka sadece HDP milletvekilleri alındı.

Çift sıra bariyerler içinde devam ettirilen barış nöbetinde Dün geceden beri Osman Baydemir, Garo Paylan, Hüda Kaya, Feleknas Uca, Behçet Yıldırım, Ziya Pir, Ahmet Yıldırım, Müslüm Doğan, Nadir Yıldırım, Dirayet Taşdemir nöbet tutuyor. Parkta bir hafta boyunca devam edecek nöbet sonrasında İstanbul, Van ve İzmir’e taşınacak. 

ilerihaber’deki habere göre, Osman Baydemir, parkta abluka altına alınmalarını “adeta bir Kerbela eziyeti” olarak tanımladı, insani ihtiyaçlarının karşılanmasına bile müsade edilmediğini belirtti: “İçeriye milletvekillerinin kullanmaları için bir hasır alınması dair uzun tartışmalardan sonra olabiliyor. En insani ihtiyacın dahi karşılanması bu parkın içerisinde engelleniyor. Dövizlerimiz içeri alınmıyor, tek bir vatandaşın içeriye girip vekilleri ile buluşmasına engel olunuyor” dedi.

Baydemir park içine alınmayan halkın nöbete destek vermesi için çağrıda bulunarak, “Eşitlik, özgürlük onurlu bir barış 21. yüzyılın değerleridir. 21. yüzyılın değerlerini savunmak lazım. Tam da Diyarbakır’ın plakası saat 21.00’da, 21. yüzyılda Diyarbakır’da vicdanlara bir ses gönderen tecriti, bu izolasyonu kırmanın bir yolu da tencerelerimizle, tavalarımızla balkonlarımıza çıkalım. 5 dakika vicdandan vicdana bir ses gönderelim. Kornalarımızla, alkış ve zılgıtlarımızla bu tecriti halkla vekillinin ve savunduğu değerlerin tecrit altında tutulamayacağını bütün dünyaya gösterelim. Eylemimiz 7/24 burada sürecek” diye konuştu. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, iktidarın HDP ve Kürt halkına karşı korkusu nedeniyle kendileri ile halk arasında bariyerler konulduğuna dikkat çekti. Uca, “Bir halk parkında bizler ile halk arasında bariyerler konuluyor. Biz sınırları, yasakları ve bariyerleri tanımıyoruz. Biz her şeye rağmen burada olacağız. Eylemimizi sürdürmeye kararlıyız. Birliğimizle ve gücümüzle bu faşizmi durduracağız. Bunu dünyaya göstereceğiz. Burada direnişimizi büyüteceğiz, faşizme karşı burada olacağız ” dedi.  

bianet’e konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Garo Paylan da Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin halka ulaşamadan polis ablukası altında gerçekleştirdiklerini belirterek herkesi kendilerine ses vermeye çağırdı. 

Garo Paylan, önlerindeki kaldırımın dahi abluka altında olduğunu söyledi, “10 kişi el sallamaya kalksa doğrudan onlarca polis müdahale ediyor. Korkuyorlar, bu sayının onbinlere dönüşeceğini çok iyi biliyorlar. Bırakın halkın girmesini, gece üzerinde uyuyacağımız bir battaniyeyi sokmak için bile büyük mücadele vermek durumunda kaldık.  Her anlamda yıldırmaya çalışıyorlar ama Vicdan ve Adalet nöbetimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında