Bugün de sağanak yağış bekleniyor

İstanbul’da bu akşam saat 18.20 sularında başlayan fırtına, dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kurtuluş’ta Latin Katolik Mezarlığı'nda istinat duvarının çökmesi sonucu üç kişi hafif yaralandı.

Yıldırım düşmesi nedeniyle Kağıthane’de bir odun deposunda ve Haydarpaşa’da bir vincin yakıt tankeri üstüne devrilmesi sonucu iki bölgede yangın çıktı.

Kurtuluş’ta Latin Katolik Mezarlığı’nın çöken istinat duvarında yaklaşık iki saat boyunca Kurtuluş sakinleri ve arama kurtarma ekiplerinin çalışması devam etti. Yıkılan duvar nedeniyle üç kişi hafif yaralandı, yapılan arama kurtarma çalışmasında duvarın altında kalan olmadığı anlaşıldı. İtfaiyenin olay yerine gelmesi 45 dakikayı buldu. 

Bu sabah itibariyle Kurtuluş mezarlığının istinat duvarının onarılma çalışması devam ediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli sağanak olarak devam edeceğini duyurdu. Genel Müdürlük tarafından yapılan uyarıda, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve heyelana karşı dikkatli olması istendi. 

Meteoroloji verilerine göre bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun batı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. bugün İstanbul'daki hava sıcaklığının ise 28 derece civarında seyretmesi bekleniyor. 

Genel Müdürlük'ten yapılan yazılı açıklamada: "Yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

İstanbul


Yazar Hakkında