Dilekçesi ikna etmedi

Başepiskopos Aram Ateşyan, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda yıllardır patrik seçimini engellediği yönündeki eleştirilere karşı çıktı ve 2015 yılından bir belge paylaştı. Ancak bu belge kamuoyunda tatmin edici bulunmadı

Rahatsızlığı nedeniyle Mesob Mutafyan Patrik olarak görevin yerine getiremediğinden, yeni patrik seçebilmek için uzun yıllardır girişimler yapılıyor ancak sonuç alınamıyordu. Ateşyan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarında Patrik seçimini yaptırmadığı iddialarına cevap verdi.

Kendi başvurusu 

Ateşyan, cevap olarak sadece, 24 Haziran 2015 yılında İstanbul Valiliği’ne hitaben verdiği bir dilekçeyi paylaştı. Ancak Ateşyan’ın paylaştığı dilekçede, patrik seçimi değil ‘Eş Patrik seçimi’ yapılması isteniyor. Ateşyan’ın paylaştığı dilekçede, Mesrob Mutafyan’ın sağlık sorunlarından dolayı görevini sürdüremediği ve yeni bir ruhani önder seçilmesi gerektiği belirtilerek, Eş Patrik seçimi yapılması talep ediliyor. Ateşyan aynı başvuruyu daha önce de yapmış ve başvurusu reddedilmişti.  Ayrıca Ateşyan’ın paylaştığı dilekçe, usullere aykırı olarak Ateşyan’ın tek başına imzaladığı bir dilekçe. 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Aram Ateşyan


Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.