“Aram Sırpazan komisyon istedi”

Başepiskos Aram Ateşyan’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda dikkat çeken konulardan biri de Agopyanlar davası için komisyon istediği iddiaları ve bu iddialara verdiği yanıt. Konunun muhatapları, Ateşyan’ın sözlerini yalanlıyor.

Ateşyan, sosyal medya hesabında hesabından yaptığı açıklamada arazi davasıyla ilgili uğraşının “Patrikhane’ye ve topluma katkı” olduğunu savundu. 

Ateşyan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaların ardından, arazinin varisi Agnes Agopyan Agos’a ulaştı. Agopyan, “Ateşyan komisyon istedi” dedi. 

“Seçim sürecine girdik, bu yüzden herkesin her şeyi bilmesi gerekir” diyen Agopian şunları anlattı: “Ailem 1947’de yeniden Türkiye’ye geldi. Babaannem, babam ve diğer kardeşleri tapuyu üzerlerine aldılar. Ateşyan arazi sahiplerinin öz kardeşine ulaştığını iddia etmiş, bu bir yalan. Kendisi arazinin öz sahibi olan babama ulaşmıştır. Yengem Amerikan vatandaşıdır. Amerikan Konsolosluğu’yla görüşmüş ve İngilizce bilen bir avukatla birlikte avukat Cafer Gül’e gitmiş. Zaten araziyi bulan ve bize ulaşmaya çalışan, Cafer Gül oldu. Avukat Cafer Gül, hem Aram Bey’e, hem de bizi bulması için görüştüğü aracı kişi için ne kadar komisyon alacaklarını söylemiş. Yengem ve avukatı bunu kabul etmemiş. Ateşyan benden komisyon istemediğine dair bir kâğıt yazmamı istedi. Böylece kendisi aklanacak, Patrik Hazretleri bir şeyden haberdar olmayacaktı. O kâğıdı, kendisi zor durumda kalmasın diye imzaladım.”

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Kategoriler

Toplum



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.