Önder: Barış, demokrasi isteyenlerin gözü kulağı burada olacak

HDP’nin geçtiğimiz hafta Diyarbakır, Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’, polis ablukası altında devam etmişti. Nöbet bugün itibariyle İstanbul, Yoğurtçu Parkı’na taşındı; park yine polis ablukasına alındı.

HDP'nin 25 Temmuz’da Diyarbakır, Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti, Yoğurtçu Parkı’nda devam edecek. Polis parkı giriş çıkışlara kapattı.

İstanbul Kadıköy'de Yoğurçu parkı polis tarafından ablukaya alındı. Sabah erken saatlerden itibaren polis, parkın etrafını Toma ve Akrep tipi araçlarla çevirdi.

Parkın etrafını bariyerle kapatan polis parka giriş çıkışa izin vermiyor. Kadıköy Rıhtım caddesini Bağdat caddesine bağlayan parkın yanından geçen Yoğurtçu caddesi de trafiğe kapatıldı. 

HDP milletvekilleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ile çok sayıda yurttaş Yoğurtçu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Halitağa caddesinden çıkıp Süleymanpaşa sokağı üzerinden Yoğurtçu parkına yürüyen vekillerin yolu polis tarafından Hasırcıbaşı caddesinde kesildi. 

Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu polis yetkilileriyle yolun açılması için konuştu anacak barikat kaldırılmadı. 

Yürüyüşün barikatla kesildiği noktada HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir konuşma yaptı.

Önder özetle şunları söyledi: 

"Bu Vicdan ve Adalet Nöbeti medya tarafından sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Newroz'da da sabahın dokuzunda foto çekip hani nerde halk demişlerdi. Diyarbakır'da da açık hava hapishanesine çevirip 'kimse gelmedi' dediler. Bugün de benzer bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz bu nöbeti Edirne'den Hakkari'ye yaygınlaştıracağız. Bir tek yurttaşımız bile burada olsa, bu ülkede barış demokrasi isteyen herkesin gözü kulağı burada olacaktır. Yaşasın dayanışma.

"Bizim seçilmiş belediye meclisi üyelerimizi başkanlarımızı vekillerimizi siyasi imha operasyonuna maruz bıraktılar. Bu irade onların önüne geçmezse bildiklerini okuyacaklar. Biz barış ve demokrasi noktasında durmaya ısrar edeceğiz. Parka girip ilk hazırlığı yapacağız sonra da hepinizin ziyaretini kabul edeceğiz. Buraya kadar gelen herkese dayanışması için teşekkür ediyoruz. Provokasyona, fırsat arayanlara fırsat vermeden bu direnişin katılımını sağlayacağınızı biliyoruz."

Konuşmanın ardından vekillerin, HDP ilçe yöneticilerinin ve gazetecilerin parka girişine izin verildi.

HDP'nin bugünkü Meclis Grubu toplantısı konuşmasını Serpil Kemalbay 12.30'da Yoğurtçu Parkı'nda yapacak.

25 Temmuz’da Diyarbakır, Ekin Ceren Parkı’nda grup toplantısıyla başlayan Vicdan ve Adalet Nöbeti bir hafta boyunca devam etmiş; polis ablukaya aldığı parkta partililer dışında giriş çıkışı engellemişti. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında