Almanya'dan AB'ye “Türkiye'ye ekonomik baskıyı artırın” talebi

Almanya Hükümeti AB'ye, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasını sağlamak için Türkiye'ye yönelik ekonomik baskıyı artırmasını talep ettiği bir belge iletti.

Reuters'in haberine göre, Almanya Hükümeti’nin AB'den, Türkiye'ye üyelik müzakereleri çerçevesinde yapılan mali yardımın gerektiğinde tamamen kesilip kesilemeyeceğini araştırmasını da talep ettiği belirtildi. 

Belgede ayrıca "AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği'nin modernizasyonu için görüşmeler düzenlenmesinin güncel gelişmeler ışığında Türkiye'ye yanlış bir mesaj vereceğine" de dikkat çekildiği bilgisi verildi. Bu nedenle de AB ülkelerinin şu anda AB Komisyonu'na bu konuda vekalet vermekten uzak durması gerektiği uyarısının yapıldığı aktarıldı.

Belgede, şu anda AB'den Türkiye'ye üyelik müzakereleri çerçevesinde yapılan mali yardımın daha güçlü bir biçimde demokrasi ve hukuk devleti ile ilgili normların devamını sağlamak için şekillendirilmeleri gerektiği ifade edildiği belirtildi. 

Alman Hükümeti'nin AB'den talebinde "Yaptığımız yardımlar doğrudan sivil toplumun yararına olmalı" ifadesine yer verildiğine dikkat çekildi.

Belgenin, Avrupalı yetkililerle birlikte AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn'a iletildiği bilgisi verildi.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

AB Türkiye Almanya


Yazar Hakkında