UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı

Aylin Yengin

Yazın ortalarına gelince, aklıma hep Sezen Aksu bestesi takılır: “Yaz bitmeden gel. Yapraklarım solmadan, narlar olmadan gel. Gün devrilmeden. Yeşil erik beyaz örtüye konmadan gel.”

Açık hava sinemasının yeni buluşma noktası olan UNIQ İstanbul, bu yaz İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. UNIQ Açıkhava Film Festivali, Ağustos ayında da sinemaseverleri farklı kategorilerde filmlerle ağırlamaya hazırlanıyor. Yönetmenliğini Emir Kusturica’nın yaptığı, başrollerde Monica Belluci ve Emir Kusturica’nın yer aldığı ‘On The Milky Road’, 3 Ağustos Perşembe günü gösterildi. 2016 Uluslararası Antalya Film Festivali ve 2017 İstanbul Film Festivali’nden birçok ödül alan, dram türündeki ‘Tereddüt’ (Clair-Obscur) ise 6 Ağustos Pazar günü izleyiciyle buluşacak. UNIQ Açıkhava Film Festivali’nin programı şöyle:

Program:

3 Ağustos Perşembe: On The Milky Road 

6 Ağustos Pazar: Tereddüt

8 Ağustos Salı: The Young Karl Marx

10 Ağustos Perşembe: Korku Gecesi 

10 Ağustos Perşembe: Texas Chain Saw Massacre

13 Ağustos Pazar: A Bigger Splash 

15Ağustos Salı: Blue

17 Ağustos Perşembe: The Salesman 

20 Ağustos Pazar: Heartstone

22 Ağustos Salı: Personal Shopper

24 Ağustos Perşembe: The Age of Shadows

27 Ağustos Pazar: Only Lovers Left Alive

29 Ağustos Salı: Berlin Syndrome

31 Ağustos Perşembe: Anayurt Oteli

Gösterimler 21.00’de başlıyor; biletler Mobilet’te.


Geliri bağışlanan müzik festivali

Bu yıl yeni kimliğiyle karşımıza çıkan Bodrum Müzik Festivali, 15 Ağustos Salı akşamı 21.00’de Turkcell Sahnesi D-Marin Turgutreis’te, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası’nı ve Klasik Batı Müziği’nin önemli isimlerinden Fazıl Say’ı ağırlıyor. Konsere Alman besteci J. Brahms’ın, 2. No’lu Senfonisi’yle başlayacak olan orkestra, konserin ikinci yarısında Fazıl Say’a eşlik edecek. İlhamını Anadolu ve çevre coğrafyaların müziklerinden alarak, ‘Kara Toprak’, ‘Nazım Oratoryosu’, ‘Metin Altıok Ağıtı’, ‘İpek Yolu Piyano Konçertosu’, ‘Harem’de 1001 Gece Keman Konçertosu’ gibi bestelere imza atan Say, seksen yıllık müzikal geçmişi olan orkestra eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumlayacak. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali kapsamında 12-16 Ağustos arasında düzenlenecek.

Festival biletleri Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden temin edilebilir. Gelirin tamamı Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor. Ayrıntılı bilgi için tıklayın. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik


Yazar Hakkında