Vicdan ve Adalet Nöbeti Van’da devam edecek

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin ikinci ayağı olan İstanbul'daki nöbet dün sonra erdi. Nöbet Van'da ve ardından İzmir'de devam edecek.

Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 25 Temmuz’da Diyarbakır’da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul ayağı dün akşam yapılan yürüyüş ve açıklama ile sona erdi. Nöbet Salı günü Van’da devam edecek. 

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 6 devam eden nöbet, dün Kadıköy Rıhtım’a yapılan yürüyüşle sona erdi. HDP’li milletvekilleri ve parti yöneticilerinin yaptığı yürüyüşe katılmak isteyenlere polis, gaz ve plastik mermiyle saldırdı. Saldırıya ragmen devam eden yürüyüş Kadıköy İskelesi’nde sona erdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Diyarbakır’da da İstanbul’da olduğu gibi polis saldırısı ve engellemesiyle karşılaştıklarını belirtti; “Halklarımızın bizimle buluşması, gazla plastik mermiyle engellendi. Adalet bunun neresinde. Hukuk devletinde parlamentonun ikinci büyük muhalefeti, Kürt coğrafyasının birinci muhalefeti en demokratik hakkını kullanırken nasıl böyle bir muamele görür?” dedi. 

Salı günü Van’da başlayacak nöbet, sonraki hafta da İzmir’e taşınacak. 

Van'da milletvekillerinden Osman Baydemir (Urfa), Nadir Yıldırım (VA), Lezgin Botan (Van), Bedia Özgökçe (Van), Ali Atalan (Mardin), Adem Geveri (Van), Kadri Yıldırım (Siirt), Nihat Akdoğan (Hakkari), Meral Danış Beştaş (Adana), Mehmet Emin Adıyaman (Iğdır), Mehmet Ali Aslan (Batman) ve Dilek Öcalan (Urfa) nöbet tutacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında