'Kıyafetime Karışma' sloganıyla buluştular, İstanbul Kadın Meclisi'ni kurdular

Kıyafetime Karışma sloganıyla bir araya gelen kadınlar, Geçtiğimzi Pazar Maçka Parkı’nda yapılan forumun ardından İstanbul Kadın Meclisi'nin kurulduğunu duyurdu.

6 Ağustos’ta kadınlar İstanbul Maçka Demokrasi Parkı’nda "Kıyafetime Karışma" sloganıyla piknik ve kadın forumu düzenlemişti.

Bu forumda İstanbul Kadın Meclisi kurulma önerisi forumda oylandı ve kabul edilmişti. 

İstanbul Kadın Meclisi bugün bir bildirgeyle kuruluşunu ilan etti. 

“Bir araya gelip birlikte konuşup karar alabileceğimiz İstanbul Kadın Meclisi'ni kurma kararı aldık” denilen bildiride İstanbul Kadın Meclisi'nin işleyişi şöyle anlatıldı: 

“Meclisimiz tüm kadınların eşit söz hakkı ile kendini var edebileceği, kadınların tüm sorunlarına karşı birlikte çözüm yolları arayacağı şekilde yürüyecek. Ayda bir düzenli toplantılar gerçekleştireceğiz.

“Meclis kararlarının uygulanması ve eşit bir görev dağılımı için forumda katılıma açık bir Meclis Koordinasyonu da oluşturduk. Tüm kadınları hem meclise hem de koordinasyona katılmaya davet ediyoruz. Artık yolumuza İstanbul Kadın Meclisi olarak devam ediyoruz.”

İstanbul Kadın Meclisi, Nüfus Hizmetleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı kadınların karşı çıkacağını söylerken, kadınların kıyafetleri bahane edilerek gerçekleştirilen saldırılara karşı da mücadelenin devam edeceğini belirtti, “Kadınların kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğraması karşısında, kadınlar olarak dayanışmayı güçlendirip birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz” dendi. 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında