SDG Rakka'dan iki Ermeni aileyi kurtardı

Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka’da IŞİD’e yönelik operasyonu 65. gününe girerken, iki Ermeni aile dahil olmak üzere yedi Hristiyanın SDG tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Irak ve Suriye’deki çatışma bölgelerinden Arapça ve İngilizce yayın yapan, Kürt hareketine yakın Ara News Haber Ajansı’nın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) , geçtiğimiz Salı Rakka’da IŞİD’in elinden yedi Hristiyan’ı kurtardı.  

DSG’ye bağlı Süryani Askeri Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre, Rakka’dan kurtarılan yedi kişinin arasında Süryaniler ve Ermeniler bulunuyor. 

SDG Basın Ofisi’nin yöneticisi Mustafa Bali de askeri güçlerinin iki Ermeni aileyi kurtardığını açıkladı.  

Kamışlı-Rojava’da çalışan serbest gazeteci Massoud Mohammed de sosyal medyadan kurtarılan kişilerin fotoğraflarını paylaşarak “Rakka’da iki Ermeni aile SDG askerleri tarafından serbest bırakıldı” notunu düştü. 

Kurtarılan kadınlarından biri olan Saws Karabidian, Ara News’e yaptığı açıklamada “IŞİD bizi başörtü takmaya zorladı ve Müslümanlardan ayrılmamızı sağlamak için yüzümüzü açmamızı istedi. Hakaretlerden kaçınmak için yüzümüzü saklamak zorundaydık” dedi. 

Kurtarılan bir başka Ermeni Karadij Karadjian, hakarete uğradıklarını, küçümsendiklerini, farklı oldukları için fazladan vergi vermeye zorlandıklarını belirterek “Bugün yeniden doğmuş gibiyiz” dedi. 

IŞİD Rakka’yı ele geçirdikten sonra Hristiyanların büyük kısmı PYD kontrolündeki Haseke’ye gitmiş, bir kısmı da Rakka’da yaşamaya devam etmişti.