Gülmen ve Özakça için refakatçi talebi kabul edildi

29 Temmuz’dan beri Sincan Cezaevi’nde tek başlarına tutulan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya hastanede refakat edilmesine onay çıktı.

OHAL KHK’sıyla ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe iade talebiyle yaptıkları açlık grevi 160. güne vardı. 

Eğitimciler, 29 Temmuz’dan bu yana zorla Sincan Cezaevi Hastanesi’nde tek başlarına tutuluyor.

Bianet’ten Beyza Kural’a konuşan avukat Ebru Timtik, Adalet Bakanlığı’nın 10 Ağustos’ta refakatçi onayını vermesinin ardından cezaevi savcısından da dün izin çıktığını söyledi.

Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen bugün refakatçi olmak için Sincan Cezaevi Hastanesi’ne gidecek.

Müvekkillerinin hastaneye götürülmeleriyle avukatların fiziki yardım imkanlarının da kısıtlandığını belirten avukat Timtik, refakatçi talebinin uzun zaman sonra kabul edildiğini, bunun da iki eğitimcinin sağlığının önemsenmediği anlamına geldiğini söyledi. Timtik, Adalet Bakanlığı’nın 10 Ağustos’ta onay vermesine rağmen refakatçiyi almadılar. ‘Savcı izin verecek yoksa almayız’ dediler. Savcı dün izin verdi ama bugün hastaneye gittiğimiz zaman bir problem çıkacak mı bilmiyoruz. Eğer sorun olmazsa refakatçiler 24 saat Gülmen ve Özakça ile kalacak” dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında