13 yazar ve gazetecinin yargılandığı dava devam ediyor

Aralarında sanatçı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un da olduğu 13 kişi hakkında "darbe teşebbüsü" iddiasıyla açılan dava bugün görülecek.

Aralarında sanatçı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un da olduğu 13 kişi hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" iddiasıyla açılan dava bugün başlıyor.

bianet’in haberine göre, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız tutuklu; Ali Akkuş ise tutuksuz sanık olarak yer alıyor. 

İddialar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede, "şüphelilerin FETÖ'nün talimatının ardından Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, bazılarının ByLock kullanıcısı oldukları, bazılarının FETÖ'nün üst düzey isimleri ile telefon irtibatının bulunduğu" iddia ediliyor. 

Ayrıca şüphelilerin 17-25 Aralık sonrası Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonlara karşı durdukları ve örgüte destek çıktıkları ileri sürülüyor.

 "FETÖ'nün medya yapılanması"na yönelik davanın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da aralarında bulunduğu 21 kişi tahliye edilmiş, duruşma savcısı 8'inin tahliyesine itiraz etmişti. Duruşma savcısının itirazını aynı gün işleme koyan 26. Ağır Ceza Mahkemesi talebi kabul ederek bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kişiler tahliye olamadan cezaevinde kalmıştı

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında