"İspanya'da ikinci saldırı engellendi, 5 saldırgan öldürüldü"

Barcelona'da 13 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin yaralandığı saldırı sonrası kentin 120 kilometre güneyinde bulunan bir sahil kasabasında, ikinci bir saldırı hazırlığında oldukları açıklanan 5 kişi öldürüldü.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Katalonya emniyetinden yapılan ilk açıklamada, "4 saldırganın öldürüldüğü, bir saldırganın ise yaralı olduğu" belirtilmişti. Son yapılan açıklamada o yaralının da öldüğü duyuruldu.

Cambrils saldırganlarının, Cuma gününün ilk saatlerinde Audi A3 marka araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarıldı. 

Yaralanan 7 kişi arasında bir polis memurunun da olduğu ifade edildi.

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluís Trapero, saldırının 'uluslararası bağlantıları olan terör saldırısı' olduğunu kaydetti. 

Trapero’nun yaptığı açıklamaya göre, Çarşamba gecesi Barcelona'ya 200 km uzaklıktaki Alcanar'da yaşanan ve bir evin tamamen yıkılmasına, bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan patlama da La Rambla'da gerçekleşen saldırı ile ilişkili. 

Emniyet Müdürü, patlamanın yaşandığı evde "bomba hazırlandığını" açıkladı.

Dün La Rambla’da yerel saatler 17.00 civarında yapılan, 13 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlendi. IŞİD, saldırıyı üstlendiğini Amaq adlı yayın organı üzerinden duyurdu.

Örgütten yapılan açıklamada saldırının "İslam Devleti askerleri" tarafından düzenlendiği" ve "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'ta düzenlediği saldırılara yanıt niteliğinde" olduğu belirtildi. 

İspanyol yetkililer saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında en az 18 farklı ülke vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Bu ülkeler, Fransa, Almanya, İspanya, Arjantin, Venezuela, Belçika, Avustralya, Peru, Macaristan, Romanya, İrlanda, Yunanistan, Küba, Makedonya, Çin, İtalya ve Cezayir.

13 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan beyaz kamyonetin sürücüsü hala aranıyor.

İspanya'nın Irak'ta yerel güçlere eğitim hizmeti veren birkaç yüz askeri bulunuyor. Ancak bu askerler operasyonlara katılmıyor.

Saldırıyla ilgili iki kişi gözaltında. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında