Belarus'ta Ermeni konyağı üretimi başladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, “Efsane” adını taşıyan ülkedeki ilk Ermeni konyağı dolum hattını işletmeye açtı. Aleksandr Lukaşenko 10 Temmuz’da Minsk’te ″Armenian Standart″ın üretim bandının ilk kez harekete geçirildiği sembolik açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanına ilk konyak şişesi armağan edildi, Lukaşenko ise bu hatırayı tesisin kurucusu Gagik Tsarukyan’a armağan etti.

Lukaşenko açılışta ″Ermeni konyağı Belarusya’da yaşıyor. Belarusya’lılar bunu unutmayacaklar. Bu Ermeni konyağının ülkemizdeki ilk üretimidir″ şeklinde konuştu.

Daha önce Ermeni müteşebbislerle buluşmasında Lukaşenko, bir dizi ortak tesislerin gerekliliğine işaret etmişti. Sonuç olarak 2 yıl önce Yerevan’da Ermeni-Belarus Ticaret Evi hayata geçirildi, geçtiğimiz gün ise Ermeni konyağının şişelenmesine tesislerde başlanıldı.

Minsk’teki tesisin kurucusu Yerevan Konyak, Votka ve Şarap Fabrikası ve “Belarustorg” kamu iktisadi teşebbüsü. Ermeni tarafı tesiste % 69, Belarus tarafı % 31 paya sahip. Konyaklar İtalyan tekniğiyle çalışan şişeleme bandında şişeleniyor. Tesisin yıllık kapasitesinin yıllık 200 bin şişe olduğu belirtiliyor. Konyaklara ait hammaddenin ise Ermenistan’dan sevk edildiği kaydedildi. Yeni üretim hattında 5 yıldızlı konyak üretimi öngörülüyor.

Kategoriler

Güncel Ermenistan