Phoenix’de Trump karşıtlarına polis müdahalesi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Arizona eyaletinin Phoenix kentinde düzenlenen konuşması sırasında dışarıda protesto düzenleyen vatandaşlara polis biber gazı ile müdahalede bulundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre polisin müdahalesi sonrası dört kişi gözaltına alındı. Phoenix polis departmanı, göstericilerin 'taş ve şişe atması üzerine' polisin müdahalede bulunduğunu iddia etti. 

Polis göstericilere dair bir sayı vermezken Arizona medyası binlerce kişinin protestolara katıldığını söyledi. 

Diğer yandan Trump konuşması sırasında yine medyayı suçladı; gazetecilerin beyazların üstünlüğünü savunan gruplara karşı söylemini yanlış konumlandırdığını iddia etti.  

Trump konuşmasından sonra attığı tweetlerinde ise Phoenix'e gelen 15 bin kişiye teşekkür etti; "Medya sadece nefret söylemi kullanan gruplara yer vermekle kalmıyor, sokaklarımızdaki çete şiddetine de gözlerini kapatıyor" dedi.  

Trump, seçim vaatlerinden biri olan ‘Meksika duvarı’ hakkında da konuştu, "Hükümeti kapatmam gerekse bile o duvarı inşa edeceğim" dedi.

Trump'ın geçtiğimiz günlerde Virginia eyaletinde ırkçılık yanlısı ve ırkçılık karşıtı göstericilerin karşı karşıya geldiği olaylarda 'her iki tarafın da suçlu olduğunu' söylemesi tepki çekmişti.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında