2016 İstanbul Kent Almanağı çıktı

TMMOB’a bağlı Şehir Plancıları Odası, 2016 yılının öne çıkan kent gündemini İstanbul Kent Almanağı’nda topladı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından 2012 yılında beri yayımlanan ‘İstanbul Kent Almanağı’nın 2016’yı kapsayan sayısı çıktı. Almanak, kentin ve kentlinin gündeminde öne çıkan konuları gündemine alırken her ayın planlama kronolojisini kayıt altında tutuyor. 

Almanakta her ay için ayrı bir dosya konusu belirleniyor. Dosya konusuyla ilgili kapsamlı bir medya taraması ve analize yer verilirken bir yandan o ayın kronolojisi içinde de dosya konusuna ait bilgiler yer alıyor. 

2016 yılı kent almanağında mercek altına alınan dosya konuları şöyle: gçreceli olaeak katılımcı bir dönüşüm sürecinin izlendiği Gülsuyu-Gülensu Projesi, 2016’da ‘güzergahının yeniden değerlendirildiği’ açıklanan Kanal İstanbul projesi, imar artışlarıyla geri dönülemez bir tahribat tehlikesi altında olan Boğaziçi, sessizce kaderini bekleyen Atatürk Kültür Merkezi, tüm toplumsal muhalefete rağmen kıyı kenar çizgisini bir kere daha yerle bir eden Kabataş Transfer merkezi Projesi, UNESCO Dünya Mirası Komisyonu’nun 40. buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirmesine istinaden İstanbul’un dünya miras alanları, kent meydanlarında politik temsilin cisimleştiği Taksim Meydanı, darbe girişiminin ardından gündeme oturan askeri alanlar, metrobüs, Belgrad Ormanı ve su bentleri, İstanbul’un sanayi alanları ve Eski Meteoroloji arazisinde hukuksuzca yükselen ‘Four Winds’ projesi. 

2016 Kent Almanağı Şehir Plancıları Odası’ndan temin edilebilir. 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında