Taner Akçam'a ‘Soykırımsız Dünya’ Örgütü'nden ödül

Tarihçi Taner Akçam, ‘Soykırımsız Dünya’ (World Without Genocide) örgütü tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Merkezi ABD, Minnesota’da bulunan, Mitchell Hamline Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan sivil toplum örgütü ‘Soykırımsız Dünya’ (World Without Genocide), 2018 yılı ödülünü Clark Üniversitesi Tarih Fakültesi’nde Ermeni Soykırımı çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Taner Akçam’a verdi. 

Örgüt kuruluş amacını ‘masum insanları korumak, ırkçılık ve önyargıyla mücadele ederek soykırımı önlemek, suçu işleyenlerin yargılanması için çalışma yürütmek, hayatları ve kültürleri yok edilenleri hatırlamak’ olarak tanımlıyor.  

‘Soykırımsız Dünya’ örgütünün Yöneticisi Ellen J. Kennedy, Akçam’a yazdığı mektupta “Osmanlı Devleti’nin Ermeni halkına yönelik mezalimiyle ilgili belgelerle ilgili çalışmanız ve cesaretinize uzun zamandır hayranız. Türk ultra milliyetçileri tarafından ölüm tehditleri almanıza rağmen Soykırım hakkında konuşma ısrarını gösterdiniz” ifadelerini kullandı.  

Akçam ödülünü, Mayıs 2018’de Minneapolis’te gerçekleşecek törende alacak.  

‘Soykırımsız Dünya’ örgütü daha önce ABD Adalet Bakanlığı'nda insan hakları uygulama stratejisi ve politikası Yöneticisi Eli Rosenbaum, Guatemala’nın eski Başsavcısı Claudia Paz y Paz, BM Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Yargıcı Peggy Kuo’ya özel ödül vermişti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya



Yazar Hakkında