Cumhuriyet davası 11 Eylül'de devam edecek

Cumhuriyet davasının bir sonraki duruşması 11 Eylül’de Silivri’de görülecek. Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi duruşmaya çağırıyor.

Cumhuriyet davasının Silivri’de görülecek duruşmasına çağrı yapan Dışarıdaki Gazeteciler inisiyatifi, “#11EylüldeHepsiniİstiyoruz” dedi.

Cumhuriyet davasına 11 Eylül’de, Silivri’de devam edilecek. Dışarıdaki Gazeteciler, bugün yayınladıkları videoyla duruşmaya çağrı yaptı.

“#11EylüldeHepsiniİstiyoruz” ve “#GazetecilereÖzgürlük” hashtag’larıyla sosyal medyada palaşılan videoda, Cumhuriyet çalışanlarının gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklandığı ve yargılandığı belirtildi, tahliye edilmeleri talep edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”le suçlandı.

24 Temmuz’da başlayan ve beş gün süren ilk duruşmada Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tahiye edildi.Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluğu sürüyor.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Cumhuriyet davası