Ermenistan Şarapları Çin’de

14-16 Kasım tarihleri ​​arasında Şanghay'da yapılacak olan “Prowine China 2017” Fuarı'na Ermenistan şarap şirketleri katılıyor

Ermenistan Kalkınma Vakfı ve Ermenistan Şarap Üretimi ve Şarap Bağları Vakfı bir araya gelerek üretilen yerel şarapların ve konyakların tanınabilirliği ve ihracını artırmak için bir işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmanın  ilk pratik adım olarak, 14-16 Kasım tarihleri ​​arasında Şanghay'da yapılacak olan “Prowine China 2017” Fuarı'nda Ermeni şirketlerinin katılımını ortaklaşa organize etmek olacak. 

“Prowine China 2017” Fuarı alanındaki en büyük uluslararası fuarlardan biri. Bu yıl 37 ülkeden 650 şirketin fuara katılması beklenirken, 12.000'den fazla ithalatçı, distribütör ve toptan alıcının da katılımının kesinleştiği açıklanıyor.

Ermenistan’dan 15 şarap, konyak ve alkollü içecek üreticisi, Prowine China 2017'deki ortak pavyonunda Ermenistan’a ait alkollü içki endüstrisini temsil edecek. Ermeni şirketlerinin katılımı, şirketleri ve Ermenistan hükümetinin eş finansmanı ile sağlanacak.

Verimli deneyim

Ermenistan Kalkınma Vakfı CEO'su Armen Avak Avakian gazetecileri verdiği demeçte "Ermenistan Kalkınma Vakfı, uluslararası sergilerde Ermeni ürünlerini tanıtmada verimli bir deneyim yaşıyor. Heyetlerimiz, her sergiden sonra ihracat siparişleriyle geri dönüyorlar. Ekibimiz, Prowine China'ın yanısıra, deneyimlerini ve yerel ürünlerini farklı fuarlarda  en iyi şekilde sunmak için hazırlar” dedi.

Ermenistan'ın Şarap Üretimi ve Şarap Bağları Vakfı'nın CEO'su Zaruhi Muradyan ise yeni imzalanan işbirliği ile sektörü gelişimine ve ihracata yeni fırsatlar tanınacağından eminim olduğunu belirtirken “Faaliyetler sanıyorum kısa sürede, Ermenistan'ın şaraplarının tanınması ve büyük siparişlerin alınması konusunda önemli rol oynayacaktır” dedi.

Daha önce Ermenistan'ın temsil edildiği uluslararası şarap sergilerinde yapılan ticari anlaşmalardan sonra, ülkeden üretilen içkiler uzun süredir Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya ile birçok diğer ülkelere ihraç ediliyor. Geçen yıl MUNDUS VINI 20. Uluslararası Şarap Ödülleri törenine katılan Ermenistam 10 altın ve 13 gümüş madalya ile geri dönmüştü. Ermeni üreticiler şimdi 14-16 Kasım tarihlerinde Çin’e gitmeye hazırlanıyor.

 

Etiketler

fuar Ermenistan şarap


Yazar Hakkında