Garo Paylan’a ANCA-WR’den ‘Özgürlük’ ödülü

Ermeni Ulusal Komitesi Batı Bölgesi (ANCA-WR), HDP milletvekili Garo Paylan’ı her sene verilen ‘Özgürlük Ödülü’ne layık gördü.

Ermeni Ulusal Komitesi Batı Bölgesi (ANCA-WR), HDP milletvekili Garo Paylan’ı her sene verilen ‘Özgürlük Ödülü’ne layık gördü. Paylan ödülünü, 8 Ekim Cuma günü Beverly Hills’deki Beverly Hilton Hotel’de alacak. 

ANCA-WR Genel Sekreteri Nora Hovsepian, Paylan’ın “her yerdeki Ermeniler için adalet isteyen, çağdaş ve korkusuz bir Ermeni kahramanı” olduğunu ifade etti; “toplumumuz hem onun ödül alacağı konferanstaki konuşmasını, hem de bitmeyen cesaretini onurlandırmayı heyecanla bekliyor” dedi.

ANCA-WR Özgürlük Ödülü’nü bugüne kadar alan isimler arasında Karabağ Cumhurbaşkanı Bako Sahakyan, ABD Kongre Üyesi Adam Schiff, Alman Yeşil Parti Eş Başkanı Cem Özdemir ve Grammy adaylığı olan Rock grubu System of a Down yer alıyor.

Ödülün verileceği hafta Garo Paylan ayrıca ANCA-WR’nin yıllık Halk Kongresi’nde konuşmacı olacak. Konferans, siyaset, hukuk, sanat ve medya alanından uzmanları sunumlarıyla bir araya getiriyor.



Yazar Hakkında