Zaman Gazetesi davasında tahliye yok

22'si tutuklu 31 sanıklı Zaman gazetesi davasında mahkeme heyeti tüm tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 8 Aralık’ta.

668 Sayılı KHK ile kapatılan "Zaman Gazetesi"nin eski yazarları Şahin Alpay, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, Ahmet T. Alkan, Nuriye Akman ve Mustafa Ünal ve aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 30 medya çalışanının "darbe girişimi" ve "FETÖ/PDY üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti tahliye kararı vermedi.  

Ara karar veren başkan Mehmet Ali Özcan ile üye hakimler Fahrettin Düzalan ve Kadir Karakoç'tan oluşan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tüm tutukluların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Davaya 8 Aralık'ta devam edilecek.

Sanıklardan Osman Nuri Öztürk, Süleyman Sargın, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Lale Kemal, Ali Bulaç, Sedat Yetişkin, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan ve Nuriye Ural 27 Temmuz 2016'daki ilk gözaltı dalgasında gözaltına alınmıştı.
Sanıklar 4 Ağustos'tan itibaren çeşitli tarihlerde tutuklandılar.

30 sanık, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme (TCK 309/1), Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme (TCK 311/1), Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme (TCK 312/1), Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (TCK 314/2) ile suçlanıyor ve bu maddelere ek olarak haklarında Terörle Mücadele Kanunu'nun 5, Türk Ceza Kanunu'nun 53,54,58 ve 63. maddelerince işlem yapılması isteniyor.
 
 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında