''Ermeni Soykırımı insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir''

Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyarete eden Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Ermeni Soykırımını “insanlık ve uygarlığa karşı işlenmiş bir cinayet” olarak nitelendirdi. Erivan'daki Soykırım Anıtı'nı ziyaret eden Matviyenko, 'Bence bu tür olayların tekrarlanmaması için unutulmaması lazım” diye konuştu.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyaret eden Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Ermeni Soykırımını “insanlık ve uygarlığa karşı işlenmiş bir cinayet” olarak nitelendirdi.

Matviyenko, Erivan’da soykırım anıtını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Gazetecilere açıklama yapan Rusya Meclis Başkanı, 'Osmanlı döneminde yaşanan soykırım tüm insanlığa ve uygarlığa karşı yapılan büyük bir cinayet. Rusya 1915 yılındaki bu cinayeti böyle nitelendiriyor. Bu Ermeni halkının tarihinde trajik bir facia. Milyonlarca suçsuz insan hayatını kaybetti. Rusya binlerce Ermeni’ye sahip çıktı, Ermenistan'a yardım etti. Bence bu tür olayların tekrarlanmaması için unutulmaması lazım” diye konuştu.

Matviyenko, Soykırım Müzesi'ni de gezerek, daha önceki ziyaretinde buraya diktiği hatıra ağacına su verdi.

(CİHAN)