Sayat Nova Korosu Gomidas Festivali’ndeydi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Yerkum enk Gomidas’ (Gomidas Söylüyoruz) Festivali, 25-28 Eylül arasında Ermenistan’da yapıldı.

Diaspora Bakanlığı’nın ‘İm Hayastan Paradon’ (Benim Ermenistan’ım Festivali) ekibi tarafından organize edilen festival kapsamında, Türkiye’nin yanı sıra İran, Lübnan, Ürdün, Rusya gibi ülkelerden Ermeni sanatçı ve topluluklar sahne aldı. Festivale, İstanbul’dan Sayat Nova Korosu da, 20 kişilik bir ekiple katıldı.

Festivalin ilk günü Diaspora Bakanı Hranuş Hagopyan, tüm katılımcıları makamında ağırladı. Hagopyan, burada yaptığı konuşmada, Ermenistan-Diaspora ilişkilerine verdikleri önemi vurgulayarak, bu tür festivallerin birliktelik için vesile olduğunu söyledi.  

Festivalin açılış konseri, 25 Eylül Pazartesi akşamı Gomidas Oda Müziği Salonu’nda verildi. Festivalin ikinci günü, katılımcılar ilk olarak, Gomidas’ın doğum günü vesilesiyle Gomidas Müzesi’ni ve Panteon’da bulunan mezarını ziyaret etti. Ardından, festivalin ikinci durağı olan, ‘Ermenistan’ın sanat başkenti’ Gümrü’ye geçildi. Gümrü’deki konser, 4 Numaralı Müzik Okulu’nda verildi. Festivalin son konserine ise Vanadzor şehri ev sahipliği yaptı.

‘Yerkum enk Gomidas’, 28 Eylül Perşembe günü düzenlenen kapanış töreniyle son buldu. Törende, tüm katılımcılara sertifika verildi. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik