Yeni sezonda yeni müzikaller

Müzik - tiyatro - sinema üçlemesine en fazla zaman ayırdığımız sonbahar / kış sezonunun açılışına bu yıl sergiler ve sanatsal etkinlikler damga vurdu.

Eylül’ün ilk günlerini bir sergiden diğerine koşturmakla geçirenler artık azıcık dinlenebilirler. Hazır Contemporary Istanbul sona ermişken, Bienal’in ilk hafta heyecanı durulmuşken ve havalar henüz tam olarak serinlememişken, var mısınız yazın son etkinlikleriyle sonbahara merhaba demeye? 

‘Yıldızlar Şehri’ni bu kez canlı izleyin

2016 yılına damgasını vuran, altı Oscar ödüllü Damien Chazelle filmi ‘La La Land’, Justin Hurwitz imzalı Oscar’lı müziklerinin canlı olarak icra edileceği ‘La La Land in Concert’ gösterimiyle yeniden beyazperdede. Ryan Gosling ve Emma Stone ikilisinin oyunculuklarının zirveye ulaştığı film, ‘City of Stars’ ve ‘Audition’ başta olmak üzere hafızalara kazınan şarkılarıyla kısa sürede sinema klasiklerinden biri olmayı başardı. 74. Altın Küre Ödülleri’nden En İyi Film Müziği ve En İyi Şarkı, 70. BAFTA Ödülleri’nden En İyi Film Müziği ve son olarak 89. Akademi Ödülleri’nden En İyi Film Müziği ve En İyi Orijinal Şarkı ödülleriyle dönen müzikleri, 6-7 Ekim’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da dev ekranda yapılacak gösterim eşliğinde canlı olarak dinlemek, müzikseverler için kaçırılmaz bir fırsat.

Broadway’den İstanbul’a müzikaller

2006 yılında Harbiye Cemil Topuzlu Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde o yazın en çok ilgi gören etkinliklerinden olan ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’ 11 yıl aradan sonra yepyeni repertuarı ve güçlü oyuncu kadrosuyla 10 Ekim Salı akşamı 21.00’de Harbiye Açıkhava’da. Haldun Dormen’in yönetmenliğinde hazırlanan, Perran Kutman ve Selçuk Yöntem’in onur konuğu olarak katılacağı gösteride Ayça Varlıer, Emre Altuğ, Ethel Mulinas, Gökçe Bahadır, Irmak Ünal, Mert Turak, Pamela, Şami Levi, Şehnaz Sam ve Yeliz Şar, ‘Notre Dame de Paris’, ‘Chicago’, ‘Cabaret’, ‘Mama Mia’, ‘Dream Girls’, ‘Damdaki Kemancı’, ‘Hair’, ‘Grease’ gibi müzikallerin yanı sıra, ‘Lüküs Hayat’, ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ gibi yerli müzikallerden de şarkılar seslendirecek. Biletler Biletix’te.

‘Mutluluk’ müzikal oldu

Zülfü Livaneli’nin birçok dile çevrilen, sinema filmine ve televizyon dizisine konu olan ‘Mutluluk’ adlı romanı bu kez de müzikal oldu. 23 Eylül Pazar akşamı Zorlu PSM’de galası yapılan müzikal, Talimhane Tiyatrosu ile Arcola Theatre’ın ortak prodüksiyonu. Müziklerini Cengiz Onural’ın hazırladığı, “gencecik yaşında tecavüze uğrayan ve ailesinin namusunu kirletmekle suçlanan Meryem’in acıklı ancak her daim güncel hikâyesine yoğunlaşan” eserde gelenek ile modernlik, Doğu ile Batı karşı karşıya geliyor. Meryem rolünde yer alan ve şarkıların Türkçe sözlerinin de yazarı olan Ezgi Erol, sesi ve oyunculuk gücüyle etkileyici bir performans sergiliyor. Hakan Güner, Serhat Tutumluer, Tuncay Çağıl ve Zeynep Er’in rol aldıkları müzikalde, uzun süredir sahnelerden uzak kalan şarkıcı Sibel Tüzün, oyunculukta da ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor. 22 Ekim’de Zorlu PSM’de tekrar izlenebilecek olan ‘Mutluluk’, sezon boyu Türkiye’nin birçok kentinde sergilenecek. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik


Yazar Hakkında