Hrant'ın Arkadaşları: "10 yıl 3 aydır adaletin neresindeyiz?"

Dink cinayetinde aralarında polis ve jandarma görevlilerinin de olduğu 83 sanıklı dava bugün devam ediyor. 2-3 ve 5-6 Ekim tarihlerinde devam edecek dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Hrant’ın Arkadaşları, bugünkü duruşma öncesinde de adliye önündeydi. Yapılan basın açıklamasında “10 yıl 3 aydır devam eden davada henüz adaletin çok uzağındayız” denildi.  

Hrant’ın Arkadaşları’nın ‘Adalet Nöbeti’ne HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.  

Açıklamada “Hrant için adalet için” pankartı açan Hrant’ın Arkadaşları, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Hrant için adalet için”, “Öldür diyenler yargılansın”, “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz” sloganları attı.  

Hrant’ın Arkadaşları adına açıklama yapan Bülent Aydın, Temmuz 2007’de başlayan Dink cinayeti davasının 10 yıl 3 aydır sürdüğünü hatırlattı. “10 yıl 3 aydır adaletin neresindeyiz” diye soran Aydın, henüz cinayetle ilgili tüm kişilerin mahkeme önüne çıkarılmadığını belirterek, “Adaletin çok uzağındayız” dedi. Dink cinayeti davasına Trabzon Jandarma görevlilerinin de eklenmesiyle 50’ye yakın tutuklu sanık olduğunu aktaran Aydın, “10 yıl 3 ay geçti ama cinayet üzerindeki perde kaldırılmadı. Cinayet aydınlanana kadar takip etmeye devam edeceğiz ” diye konuştu. 

“Hak savunucuları için özgürlük istiyoruz”

Aralarında Hrant’ın Arkadaşları’ndan Özlem Dalkıran’ın da bulunduğu 10 hak savunucusunun delilsiz ve hukuksuz tutukluluklarının 90. gününe ulaştığını belirten Aydın şöyle devam etti: “10 yıldır Dink davasında adalet için, Adalet Nöbetçileri’nden olan Özlem Dalkıran 10 hak savunucusu ile beraber 90 gündür özgürlüğünden mahrum.  Neden içerideler sorusunun hala bir cevabı yok. Özlem Dalkıran ve arkadaşları için özgürlük istiyoruz. Onların yeri burasıdır.” Aydın’ın konuşmasının ardından “Özlem Dalkıran yalnız değildir” sloganı atıldı.  

Davanın geçen Temmuz ayında yapılan duruşmalarında, tetikçi Ogün Samast’ın Samsun’da yakalanması ve emniyette bayraklı fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili olarak dönemin Samsun Jandarma ve Emniyet görevlileri dinlenmişti. Mahkeme heyeti, Samsun’da görevli dört jandarmanın tahliyesine karar vermişti. 

Trabzon’da görevli aralarında Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ve diğer 8 jandarma görevlisi hakkında, Trabzon’da devam eden davada da Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın İstanbul’da devam eden dava ile birleştirilmesine karar vermişti. Böylece Trabzon’da açılan dava da İstanbul’da devam eden ana davada görülecek. 

Mahkemede önümüzdeki hafta sanıklar Hamza Celepoğlu, Okan Şimşek, Veysel Şahin, Muhammet Ay, Ercan Gün ve Tevfik Cantürk’ün savunma yapması bekleniyor. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında