Londra’da ilk kez sahnelenen Anuş operası büyük ilgi gördü

Armen Tigranyan’ın 'Anuş Operası', İngiltere'deki Londra 'Tabernacle' Tiyatrosu’nda sahnelendi. Anuş rolünü Kraliyet Müzik Akademisi öğrencisi Tereza Gevorgyan'ın canlandırdığı oyun, Ermeni toplumu temsilcilerinin yanı sıra birçok Britanyalı izleyicinin de beğenisini topladı.

Armen Tigranyan’ın «Anuş» Operası, İngiltere'de ilk kez 6 Temmuz'da olmak üzere Londra «Tabernacle» Tiyatrosu’nda sahnelendi. Opera, Londra Ermeni Operası'nın gayretleriyle hayata geçirildi.

Anuş rolünü Kraliyet Müzik Akademisi öğrencisi Tereza Gevorgyan, diğer başlıca rolleri ise Vahe Bedoyan, Aris Nadiryan ve Anais Heghoyan canlandırdı.

Ermeni toplumu kuruluş temsilcilerinin yanısıra çok sayıda Britanyalı'nın da seyrettiği oyunun büyük ilgi gördüğü ifade edildi.

Aris Nadiryan yönetimindeki Londra Ermeni Operası yeni bir yapılanma olup Ermeni toplumu üyesi müzisyen ve sanatçıları bir çatı altında topluyor. İnsiyatif, Ermeni klasik müziğinin yanısıra, genç Ermeni müzisyenlere de sahneye çıkma olanağı sağlamayı amaçlıyor.

(news.am)