Adalarda kış tarifesine karşı kampanya

Adalar'da başlayan kış tarifine karşı change.org'da kampanya başlatıldı.

Yaz sezonunda adalara her gün toplam 145’ten fazla sefer yapan Şehir Hatları, İDO, TURYOL ve Mavi Marmara firmaları, 17 Eylül’de kış tarifesine geçerek bu seferleri sınırladı. CHP Bakırköy Belediye Meclisi üyesi ve Adalar Platformu Sözcüsü Nurhan Çetinkaya ‘change.org’ sitesinde ‘Adalar’a kışın ulaşım hakkımı kısıtlama!’ başlıklı bir imza kampanyası başlattı. 

Kampanya metninde, İstanbul Şehir Hatları İşletmesi, TURYOL ve İDO’ya seslenilerek, kışlık sefer tarifesinin adalarda yaşamı kısıtlayacağına dikkat çekiliyor ve tarifenin “kamu hizmetinin kutsallığı ve şehrin ulaşılabilirliği bilinci içerisinde”, ticari kaygı güdülmeden yapılması talep ediliyor. Kampanya, 27 Ekim Çarşamba akşamı itibariyle yaklaşık olarak 5 bin kişi tarafından imzalandı.

‘Saat 21’den sonra hayat bitiyor’

Çetinkaya, Agos’a konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

 “13 milyonluk bir metropol olan İstanbul’da kış tarifesi diye bir şey yok, İstanbul’un hangi ilçesinde tarife değişikliği oluyor? Adalarda yaşayan insanların akşam saat 9’dan sonra anakaraya ulaşımı yok. Yaz sezonunda binlerce kişinin yaşadığı adalarda kış sezonunda 9’da hayat bitiyor. Bir başka sıkıntı da, bu tip kurumların, özel oldukları için denetlenememesi. Aynı mesafeye bir firma 6 TL, diğer bir firma 10 TL fiyat biçiyor. Sefer saatleri arasında iki-üç saat boşluk olabiliyor; acil bir durumda nasıl bir çözüm üretilecek? En kısa sürede tarifelerde bir düzeltme yapılmasını umut ediyorum.”

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

Adalar ulaşım


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.