Ermeni nakliyeci Aleksanyan: "Hükümetin izin vermesi halinde biz hazırız"

Türkiye üzerinden Ermenistan'a nakliyat yapan firmanın Genel Direktörü Gagik Aleksanyan açıklamada bulundu. Ermenistan'a yapılan ticaretin Trabzon üzerinden yapılmasının daha elverişli olduğunu vurgulayan Aleksanyan, “Hükümetin izin vermesi halinde, biz hazırız. Ermenistan, ihracat-ithalatını buradan kolayca yapabilir' diye konuştu.

Türkiye üzerinden Ermenistan’a mal nakli gerçekleştiren 'Megatrans' firmasının Genel Direktörü Gagik Aleksanyan, News.am muhabirine konuştu: 'Yukarı Lars kapalıysa tırları Poti yerine Trabzon’dan ulaştırmak daha elverişli.'

Sitede yer alan haber göre,  Trabzon limanı işletme müdürü Muzaffer Ermiş  “Hükümetin izin vermesi halinde, biz hazırız. Ermenistan, ihracat-ithalatını buradan kolayca yapabilir. Ermenistan’ın 7,5 milyon dolarlık ticareti Trabzon için çok iyi olur…Ermenistan’la ortaya çıkabilecek bir ticari gelişmeye her şekilde hazırız” açıklamasında bulundu.

Aleksanyan, mevcut durumda Trabzon’dan Ermenistan’a yüklerin zaten gelmekte olduğunu, ancak bu yüklerin Ermeni tırlarıyla taşınmadığını belirterek, ″Türkiye araçlarımızın çalışmasına izin verirse, biz kesinlikle kazanırız.' dedi.

Gagik Aleksanyan, Trabzon üzerinden yapılan yük naklinin Poti'ye kıyasla daha ucuz olduğunu belirterek, ″Trabzon’daki yük gemilerinin fiyatı, Yukarı Lars kapalı olduğu durumlarda Poti’ye nazaran daha düşük. Aksi takdirde karadan nakliyat tabii ki daha elverişli. Ancak Yukarı Lars kışın kapalıyken, deniz yolunu kullanmak durumunda olduğumuzdan, Trabzon daha elverişli bir güzergah″ diye konuştu.

NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan 'Flesh' firması Genel Müdür Yardımcısı Muşeğ Elçiyan ″Güzergah otomobillerle nakliyat için elverişli, ancak demiryolu olmadığı için, örneğin petrol gibi daha büyük yük ürünlerinin nakli için yol verimli değil″ dedi.