Hollywood'dan çağrı: İnsan hakları savunucularını serbest bırakın

Ben Stiller, Mark Ruffalo, Whoopi Goldberg, Zoë Kravitz ve Zach Galifianakis’in de aralarında bulunduğu 23 sanatçı, Büyükada’da gözaltına alınan ve 101 gündür tutuklu bulunan hak savunucularına destek verdi.

Bianet'te yer alan habere göre, Uluslararası Af Örgütü ABD Şubesi, Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç’a hitaben, Türkiye hükümetine insan hakları savunucularını derhal serbest bırakma çağrısının yer alan bir mektup yazdı.

Mektuba imza atan sanatçılar şöyle:

Zoë Kravitz, Nazanin Boniadi, Don Cheadle, Marisa Tomei, Adam McKay, Paul Haggis, Joshua Malina, Fisher Stevens, Claire Danes, Ben Stiller, Whoopi Goldberg, Mike Farrell, Eva Orner, Peter Sarsgaard, Tim Roth, Kathy Najimy, Mark Ruffalo, Zach Galifianakis, Bruce Cohen, Shira Piven, Mike White, Tim Kring ve James McAvoy.

Daha önce de Peter Gabriel, Juliette Binoche, Jane Birkin, Angélique Kidjo, Annie Lennox ve Bono gibi ünlü sanatçılar Fransa’nın Libération gazetesinde yayınlanan mektubu imzalayarak insan hakları savunucuların serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.  

Ayrıca, Annie Lennox, Patrick Stewart, Ken Loach ve Peter Gabriel Twitter üzerinden insan hakları savunucularının derhal serbest kalmaları çağrısında bulunmuştu. U2 grubunun solisti Bono’da hak savunucuların serbest bırakılması çağrısına katılmıştı.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında