Malikyan'ın 50. sanat yılı etkinlikleri başlıyor

Hrant Dink Vakfı, Kevork Malikyan’ın 50. sanat yılı vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

14-15 Ekim’de Anarad Hığutyun Binası’nda düzenlenecek kutlamalar kapsamında, Malikyan’ın oynadığı filmlerin gösteriminden atölyelere, panellere kadar birçok etkinlik organize edilecek. Gösterimler arasında ‘Indıana Jones and the Last Crusade’ filmi ile ‘Mind Your Language’ dizisi yer alıyor. Etkinlik kapsamında düzenlenecek ve Tül Akbal’ın moderatörlüğünü üstleneceği panele ise Yeşim Ustaoğlu ve Ayça Damgacı gibi isimler konuşmacı olarak katılacak.

Malikyan’ın rol aldığı Indiana Jones and the Last Crusade filmi, 14 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de gösterilecek. Aynı gün saat 13.30’da ise yine Malikyan’ın rol aldığı Mind Your Language izleyiciyle buluşacak.

Çocuklar için drama atölyesi 

Etkinlik kapsamında sosyolog Hratch Tchilingirian, çocuklara, yakın dostu Kevork Malikyan’ı anlatacağı bir sohbet düzenleyecek. Sohbetin ardından Alican Balakın ve Kevork Malikyan’ın yönetiminde, 7-15 yaş grubuna yönelik, Türkçe-Ermenice dillerinde, yaratıcı drama atölyesi yapılacak. Etkinlik, 15 Ekim Pazar günü 11.30-13.30 arası düzenlenecek. 

Ayrıca, 15 Ekim akşamı saat 19.30’da ise mezun olduğu Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nde, yakın dostu Hratch Tchilingirian’ın moderatörlüğünde düzenlenecek sohbetin ardından bir yemek verilecek.

Programın tamamı şöyle: 

14 EKİM, CUMARTESİ

FİLM GÖSTERİMİ

Indiana Jones and the Last Crusade [Indiana Jones: Son Macera], (2 sa. 8 dk.), Türkçe altyazılı

Saat: 11:00

Kayıt için tıklayın.

ATÖLYE

Kevork Malikyan’la Ustalık Sınıfı

Tiyatro öğrencileri ve oyunculara yönelik olan ustalık sınıfına katılım 20 kişiyle sınırlıdır.

Saat: 11:00 - 13:00 

KEVORK MALİKYAN KİTABINI İMZALIYOR

Kevork Malikyan, Tuğba Esen’in hazırladığı, Aras Yayıncılık tarafından yayımlanan Aktör Dediğin Nedir Ki başlıklı nehir söyleşi kitabını imzalayacaktır.

Saat: 13:00 - 14:30 

GÖSTERİM

Mind Your Language dizisi gösterimi [Sözlerine Dikkat Et], (52 dk.), gösterim dili İngilizcedir.

Saat: 13:30 

PANEL

Zor Konularda Film Yapmak

Konuşmacılar: Kevork Malikyan, Yeşim Ustaoğlu, Ayça Damgacı

Moderatör: Tül Akbal

Saat: 15:00 - 17:30

Zor konularda film yaparken karşılaşılan güçlükler nelerdir? Bu güçlükleri aşarken nasıl yöntemler izlenmektedir? Sanatsal ifade özgürlüğünün Türkiye sinemasındaki güncel durumu nasıldır? Düzenlenecek panelde zor konuları sinemaya taşıyarak farkındalık yaratmanın önemine ve sinemanın dönüştürücü gücüne değinilecektir.

* Etkinlik sırasında Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacaktır.

FİLM GÖSTERİMİ

The Cut [Kesik], (2 sa. 18 dk.), Türkçe altyazılı

Saat: 18:00

15 EKİM, PAZAR 

ATÖLYE

Çocuklar için Yaratıcı Drama Atölyesi

Sosyolog Hratch Tchilingirian’ın, çocuklara, yakın dostu Malikyan’ı tanıtacağı Ermenice sohbetin ardından, Alican Balakın ve Kevork Malikyan’ın yönetiminde, 7-15 yaş grubuna yönelik, Türkçe-Ermenice dillerinde, yaratıcı drama atölyesi yapılacaktır.

Atölyeye katılım 20 kişiyle sınırlıdır.

Saat: 11:30 - 13:30

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayın.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Kevork Malikyan


Yazar Hakkında