Ayşe Buğra: Kavala’nın gözaltısı için acele değerlendirmeler yanlış

19 Ekim günü gözaltına alınan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’yla ilgili eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra yazılı bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ayşe Buğra, eşi Osman Kavala’nın gözaltına alınması üzerine yaptığı yazılı açıklamada acele değerlendirmelerde bulunmanın doğru olmadığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra, eşi Osman Kavala hakkındaki soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Henüz konunun soruşturma aşamasında olması nedeniyle acele değerlendirmeler yapmanın doğru olmadığını belirten Prof. Dr. Buğra, Kavala hakkında yanlış bir anlama olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Buğra’nın dün akşam yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Öncelikle, Osman Kavala'ya şu ana değin verilen destek için herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte konunun henüz soruşturma aşamasında olması nedeniyle, bu noktada acele değerlendirmeler yapmanın çok doğru olmadığını düşünmekteyiz. Kanaatimiz Osman Kavala hakkında bir yanlış anlamanın olduğu yönündedir. Kaldı ki, soruşturma ve yargı makamlarının bu hatayı süratle düzelteceğine inanıyoruz. Kamuoyunun dikkatine sunarız.”

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında