Ekümenik Patrik İzlanda’dan gezegene mesaj verdi

Kuzey Kutbu halklarının sorunlarına ortak çözümler bulmak için her sene düzenlenen ‘Arctic Circle’ (Kuzey Kutbu Çemberi) toplantılarının bu seneki açılış konuşmasını Ekümenik Patrik Bartholomeos yaptı.

İzlanda’nın eski Cumhurbaşkanı Ólafur Ragnar Grímsson’ın davetlisi olarak, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e 13 Ekim’de varan Ekümenik Patrik, 50 ülkenin hükümet yetkilileri, şirketler, üniversiteler ve ekolojik kurumlardan gelen iki bini aşkın kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yaptı. 

Ekümenik Patrik Bartholomeos açılış konuşmasında, ekolojik krize karşı farkındalık oluşturulması için dinin etkileme gücünün öneminden söz etti. Ekümenik Patrik, iklim değişikliği konusunda ruhani liderler, bilim insanları ve siyasetçilerin birbiriyle diyalog kurmaktan kaçınmaması gerektiğini de vurguladı.

Patrik Bartholomeos, “Gördüklerimiz değiştirmek için, onları nasıl gördüğümüzü de değiştirmemiz gerekiyor. Dünyayı algılama ve ona davranma şeklimizi değiştirmemiz, bilgimizi ve yeteneklerimizi ona güç vermek için harcamamız gerekiyor” dedi. 

Arctic Circle’daki konuşmanın öncesinde de Ekümenik Patrik , İzlanda Başbakanı Bjarni Benediktsson’la birlikte Harpa Konferansı’na da konuşmacı olarak davetliydi. Ekümenik Patrik buradaki konuşmasında Ortadoğu’da yok edilen Hristiyan varlığından da söz etti; evlerin ve kiliselerin yıkılmasından, insanların evlerinden edilmesinden ve hayatlarını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı.

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında